Pages

miercuri, 3 septembrie 2014

Joaca de-a.. antrepenorul

Copilul mic nu stie ce sunt banii. Pentru el ar fi doar niste hartii pe care sa le mototoleasca si eventual sa le bage in gura. Abia mai tarziu ajunge sa cunoasca valoarea emotionala a banilor.

Intre timp, manifesta ceea ce se numeste instinct de grasping, adica, se apuca de tot ce gaseste in jur pentru a-si mari sansele de supravietuire. Se apuca chiar de propriul corp, de degete, de picioruse, de nas si urechi, aratand ca relatiile umane nu sunt indiferente nimanui: ele sunt atat de profunde incat se stabilesc intre sine si sine. Solilocvia apare ca o nevoie a omului de a nu fi singur, nici atunci cand este doar cu el. 

Omul creste si ajunge astfel o fiinta sociala prin excelenta neputand trai inafara grupului. Legea entropiei universale arata cum pana si stancile marii se farama si se transforma in nisip lasate de izbeliste.  Deconectarea de grup devine o rusine sociala, a tuturor celor care au pretins ca-i sunt prieteni si iubesc individul, care are acum o sansa unica in viata: de a pleca si a face in alt loc un grup al sau.

Un antrepenor nu a uitat cum este sa fii copil, manifesta inconstient tendinta de grasping si se prinde de tot mai multe oportunitati: nu toate ii ies, dar educatia sa financiara l-a invatat sa isi asume esecul. Pana la urma si esecul este o fateta a castigului.

Antrepenorul de succes isi aduce aminte, din cand in cand, sa mai fie copil.

0 comments:

Trimiteți un comentariu